Samen met je hond de corona crisis door..!
Het Coronavirus zorgt wereldwijd voor veel verdriet en ellende, ook hier in Nederland.
Om het virus in te dammen zijn verdergaande (sociale) restricties opgelegd aan alle Nederlandse burgers, die nog een aantal weken gaan duren ook. Logisch en begrijpelijk, maar niet echt leuk.. We hebben met je meegedacht over hoe deze periode, samen met je hond(en) door te komen zonder dat jullie je hoeven te vervelen!

Ga op zoek..
Naar nieuwe, rustige (!) wandelplekken bij je in de buurt. Een plek waar je normaal niet komt omdat deze plek of het gebied je saai leek, te klein of te rustig wellicht, kan onder de huidige omstandigheden juist een perfecte plek zijn voor jou en je hond. Samen spelen, ontdekken of gewoon even in alle rust en zonder veel andere mensen (en honden) om jullie heen, de buitenlucht opsnuiven. Heel gezond en fijn!

Denkspelletjes
Denkspellen speciaal ontworpen voor honden zijn enorm in opkomst geweest de afgelopen jaren. Resultaat? Enorm veel keuze en diversiteit op de markt! Het leuke aan een denkspelletje met je hond is, dat jullie het samen doen en dat je het gewoon binnen kunt doen, of in de tuin, op je balkon en noem maar op. Je hebt niet veel ruimte nodig, maar toch wordt je hond (geestelijk) uitgedaagd en zijn denkspelletjes zodoende super leuk ‘tijdverdrijf’!

We hebben een aantal leuke puzzelspellen voor je op een rijtje gezet. Verder is het belangrijk om niet te beginnen met al te moeilijke denkspelletjes en hondenpuzzels. We hebben hierover een blog geschreven met vier tips.

DIY
We horen je denken, ‘wat’? De afkorting DIY is een engelse afkorting en staat voor ‘Do It Yourself’, maak het zelf. We hebben het hierboven gehad over denkspellen en de enorme keuze in deze. Maar je kunt hondenspeelgoed natuurlijk ook prima zelf maken! Het houdt je (in deze tijd letterlijk) van de straat en het vermaakt je hond. Twee vliegen in één klap dus! We posten een blog over hoe in 11 stappen een pretfles te maken. Succes gegarandeerd!

RELATED ARTICLES

Was sind Hundeflöhe?

Hundeflöhe sind die häufigsten Parasiten, mit denen Ihr hündischer Gefährte in Kontakt kommen kann. Sie messen etwa 1-2 mm und können 7-14 Tage lang leben, wobei sie ihre Zeit zwischen dem Leben auf Ihrem Hund und der Eiablage aufteilen. Weibliche Flöhe legen täglich bis zu…

Die Kraft eines Blindenhundes

Jeder kennt sie, die Blindenhunde. Aber was genau macht ein solcher Hund? Und was bedeutet ein Blindenhund für jemanden mit schlechtem oder keinem Sehvermögen? Sie können mehr darüber in diesem Blog über Blindenhunde lesen. Für diesen Artikel fragte ich Marleen, ob sie ihre Geschichte über…